Bewonersenquête Roosendaal

Bewonersenquête
8 juni 2017
Deze week vraagt de gemeente Roosendaal ongeveer 8.300 inwoners naar hun mening over de stad. Sinds 2001 geeft de bewonersenquête de gemeente elke twee jaar inzicht in hoe Roosendalers denken over thema’s als veiligheid, gezondheid, meedoen, wonen en voorzieningen. Die resultaten gebruikt de gemeente om haar beleid te monitoren en ontwikkelen.

Resultaten

De resultaten vergelijkt de gemeente met die van de jaren ervoor. Zo houdt de gemeente vinger aan de pols over wat er leeft. En stelt ze haar beleid bij als dat nodig is. 

Roosendaal is niet voor niks pas geleden uitgeroepen tot gelukkigste gemeente van Noord-Brabant. Voor een prettige en leefbare stad zorg je samen. Daarvoor wil de gemeente weten wat er speelt. Dit jaar doet en deed de gemeente twee verschillende oproepen aan inwoners om hun mening over Roosendaal te geven: het burgerakkoord en de bewonersenquête. Dit zijn twee verschillende onderzoeken. 

Belangrijkste thema's

Bij het burgerakkoord gaven inwoners zelf aan welke thema’s zij belangrijk vinden. Iedereen kon input leveren. Vorige week zijn de belangrijkste drie thema’s bekendgemaakt: veiligheid, openbaar groen en zorg & ondersteuning. De gemeenteraad gaat samen met inwoners aan de slag rond deze onderwerpen. 

En nu is het tijd voor de tweejaarlijkse bewonersenquête. Dit onderzoek stelt gerichte vragen aan door een computer geselecteerde inwoners. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de enquête invullen zodat een betrouwbaar beeld ontstaat. Een beeld dat kan worden vergeleken met dat van twee jaar geleden.

Deelnemers maken kans op cadeaubonnen van Indoor Skydive, Schouwburg De Kring, Bioscoop City of een VVV-bon. In het najaar worden de resultaten bekend gemaakt.