Inwonersprijsvraag NK Tegelwippen

Algemeen

Vindt u dat er te veel tegels in uw straat liggen? Of kan het pleintje om de hoek een stuk fleuriger en vrolijker? Wij zijn op zoek naar de meest versteende plekken in de gemeente Roosendaal die wel een groene opknapbeurt kunnen gebruiken.

Groene opknapbeurt

De gemeente Roosendaal doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen en wil zoveel mogelijk verharding verwijderen uit de stad en dorpen. Daarom zijn we op zoek naar versteende plekken die wel een opknapbeurt verdienen. Met mooie planten en bloemen knappen we het op en werken zo samen aan een aantrekkelijke, groene en klimaatvriendelijke gemeente. Wij maken het ontwerp voor het groen en onderhouden de opgeknapte locatie daarna ook zelf.

Dus kent u een versteende plek bij u in de buurt die wel een groene opknapbeurt kan gebruiken? Laat het ons weten! Uit de inzendingen kiezen we 1 locatie die we ook daadwerkelijk gaan vergroenen.

Hoe doet u mee?

 1. Maak 3 foto's van de meest versteende plek in uw buurt;
 2. Laat ons weten waarom deze plek een opknapbeurt verdient.
 3. Laat ons weten om welke locatie het precies gaat.

U kunt uw idee tot 1 september 2024 insturen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen, met daarin de bovengenoemde gegevens, naar duurzaamheid@roosendaal.nl

Tuinbon

Wanneer u een plek aanmeldt, maakt u ook nog kans op een leuke prijs. We verloten onder iedere 3 aanmeldingen een tuinbon ter waarde van 25 euro.

De voorwaarden

 1. De plek moet minimaal 30 vierkante meter groot zijn.
 2. De plek ligt in de openbare ruimte van de gemeente Roosendaal.
 3. De te verwijderen verharding betreft betontegels of klinkers, geen asfalt.
 4. Parkeerplaatsen maken geen deel uit van deze actie.
 5. Per huisadres kan één keer een tuinbon worden gewonnen.

Selectie

De gemeente controleert of:

 1. De aangedragen plek de komende 2 jaar geen onderdeel uitmaakt van de gemeentelijke beheerkalender (bijvoorbeeld voor een herinrichting) en of externe partijen hier op korte termijn geen werkzaamheden gaan uitvoeren.
 2. Het vergroenen van deze plek geen belemmering is voor de verkeersveiligheid.
 3. De aanleg voor 31 oktober 2024 gerealiseerd kan zijn.

Aanleg

Wij leggen de winnende plek voor 31 oktober 2024 aan. Heeft uw doorgegeven plek niet gewonnen? Niet getreurd, wij nemen deze indien mogelijk mee voor het NK Tegelwippen van volgend jaar.