Aanslag lokale belastingen

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen.

Brievenbus of Berichtenbox

  • Wie gebruik maakt van MijnOverheid, vindt het aanslagbiljet terug in de Berichtenbox (uw digitale postbus).
  • Wie nog niet is aangemeld bij de Berichtenbox, ontvangt een papieren aanslag per post.

Aanslag liever digitaal ontvangen? 

U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant’. U krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in uw (digitale) Berichtenbox.

WOZ-waarde

De Waarderingskamer heeft de BWB gecontroleerd en vervolgens toestemming gegeven om de WOZ-waarden bekend te maken. Op het aanslagbiljet wordt de nieuwe WOZ-waarde vermeld. Houdt er rekening mee dat het afgelopen jaar de WOZ-waarden in heel Nederland behoorlijk zijn gestegen. 

Controleer gratis uw WOZ-waarde of bel met de taxateur

Via www.wozwaardeloket.nl vergelijkt u eenvoudig de WOZ-waarde van uw woning met woningen uit uw straat. Heeft u vragen over de WOZ, bel ons op (076) 529 83 00. Of plan een terugbelverzoek in met de taxateur via www.bwbrabant.nl/over-woz

Corona geen effect op WOZ-waarden

Corona maatregelen hebben een grote impact op de Nederlandse economie. Toch laat de woningmarkt zien dat corona nauwelijks invloed heeft op de WOZ-waarden. Meer informatie hierover leest u op de website van de Waarderingskamer.   

Vragen?

Kijk voor meer informatie op www.bwbrabant.nl of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.