Meer actueel

Nieuwsarchief

 • College presenteert Parkenvisie voor stad en dorpen

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een visie vastgesteld op de parken van nu én de toekomst. Roosendaal werkt toe naar een schaalsprong tot 2040, waarbij we inzetten op kwaliteit en een voorzieningenniveau dat daarbij past. Het goed benutten en verbeteren van de openbare ruimte hoort daarbij. Het college wil daarom investeren in de recreatie, verblijf en vergroening van de parken in Roosendaal en de dorpen. Deze visie is daarin de eerste stap en nog dit jaar wordt dit uitgerold over drie parken.

 • Kinderen krijgen op basisschool gastles over online veiligheid

  Op dinsdag 21 mei jl. kregen leerlingen van een aantal Roosendaalse basisscholen gastlessen over veilig internet gebruik. Door de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving blijft dit een belangrijk thema. Juist ook voor kinderen. De lessen kregen de naam Cybertour mee. Het was overigens een gezamenlijk project van de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Roosendaal in nauwe samenwerking met de politie, jongerenwerk en HALT

 • Reconstructie Gastelseweg vervroegd om overlast te beperken

  Vanaf 2025 voert Enexis werkzaamheden uit aan de Gastelseweg en ook Brabant Water voert dan werkzaamheden uit. Het college heeft besloten in het kader van het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid om gelijktijdig de reconstructie van de weg mee te nemen in het project en daarmee te vervroegen. Het gaat dan om het traject Gastelseweg – Kalsdonksestraat en de Griendweg.

 • Belevenisfestival in Roosendaal: Durf jij in de schoenen van de ander te staan?

  Op vrijdag 24 mei vindt de tweede editie van het Belevenisfestival plaats bij bibliotheek West-Brabant, Parrotia en op de Markt in Roosendaal. Dit bijzondere evenement biedt een unieke kans om kort te beleven hoe het is om in de schoenen van een ander te staan. Tijdens het festival kunnen bezoekers ervaren hoe het is om te leven met een beperking, een andere culturele achtergrond of genderidentiteit.

 • Inclusief onderwijs in Roosendaal als voorbeeld voor Tweede Kamer

  Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft op woensdagochtend 22 mei 2024 een bezoek gebracht aan De Kroevendonk in Roosendaal. Hij ging hier in gesprek met personeel, ouders en kinderen over inclusief onderwijs.

 • ZLM Tour: Programma en activiteiten zaterdag 8 juni 2024

  Op zaterdag 8 juni 2024 zal Roosendaal het decor vormen voor zowel de start als de finish van de vierde etappe van de ZLM Tour 2024. Al vele jaren is de ZLM Tour de perfecte voorbereidingswedstrijd voor sprintersploegen die enkele weken later willen schitteren tijdens de Tour de France.

 • Nieuwe stap in ontwikkeling van De Groene Kamers

  De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond ingestemd met de Gebiedsvisie De Groene Kamers. De gebiedsvisie richt zich op het gebied tussen de wijk Langdonk en de Kalverstraat. De visie maakt het mogelijk om deze locatie op een toekomstbestendige manier te ontwikkelen tot een fijne, duurzame buurt.

 • Mogelijk tijdelijke noodkazerne voor brandweer Wouw

  De gemeente Roosendaal werkt aan een noodplan voor de brandweerzorg van Wouw en omgeving. Mocht het niet lukken om vóór 1 juli 2025 een definitieve nieuwe brandweerkazerne klaar te hebben in Wouw, dan wordt er -ter overbrugging- een tijdelijke noodkazerne voor het Wouwse brandweerkorps gebouwd.

 • Basisschoolleerlingen strijden tegen elkaar in de Textiel Race

  Race Against Waste organiseert in opdracht van gemeenten Roosendaal en Moerdijk de Textiel Race. Dit educatieve project, waarbij scholen de strijd aangaan met textielafval, combineert bewustwording over het hergebruiken van grondstoffen met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel. Met als insteek om het inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken.

 • Leegstaand pand transformeert tot bruisende huiskamer voor wielerliefhebbers

  Het project VOLOP Roosendaal, dat in opdracht van de gemeente Roosendaal wordt uitgevoerd, plaatst het vierde initiatief in een leegstaand pand. De tentoonstelling ’Op de pedalen’ laat de bloeiende geschiedenis zien van de wielersport in de gemeente Roosendaal en geeft een mooi beeld van de grote wielerrondes, zoals de Tour de France.

 • Gemeente Roosendaal en Draai van de Kaai geven boost aan wielereditie 2024

  Vandaag ondertekenden wethouder Sanneke Vermeulen en voorzitter van de Draai van de
  Kaai Cor Verbogt een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Roosendaal en Draai van
  de Kaai gaan zich samen inzetten voor de doorontwikkeling van dit evenement dat onze
  stad al sinds 1980 een regionale uitstraling geeft. De gemeente is in 2024
  samenwerkingspartner, zodat het wielergedeelte vrij toegankelijk is voor alle inwoners van
  Roosendaal.

 • Dodenherdenking 2024

  Op 4 mei herdenken we tijdens de Nationale Dodenherdenking op respectvolle wijze alle mensen die sinds 10 mei 1940 zijn omgekomen door oorlogsgeweld en terreur. Ook staan we stil bij het belang van het (inter)nationaal bevorderen van recht, vrijheid en veiligheid.

 • Nieuwe burgemeester Mark Buijs betreedt het podium

  De gemeenteraad van Roosendaal heeft op de avond van 17 april gekozen voor Mark Buijs als hun nieuwe burgervader. Maar wie is deze nieuwe aanwinst? De 55-jarige Buijs is momenteel nog burgemeester van Oosterhout. Eerder heeft hij als burgemeester in gemeente Boxtel gewerkt, en heeft hij als wethouder in gemeente Heusden zijn sporen verdiend. Mark is gehuwd en heeft twee zonen.

 • Nieuwe kazerne commando’s in zuiden Roosendaal

  De beoogde locatie voor de nieuwe kazerne van het Korps Commandotroepen (KCT) is bekend. De nu nog verspreide voorzieningen van deze special forces moeten samenkomen in één duurzame kazerne aan de Antwerpseweg in Roosendaal, ten oosten van het dorp Nispen. De komende tijd wordt onderzocht of die locatie inderdaad geschikt is.

 • Opvanglocatie voor vluchtelingen in buitengebied Heerle

  De gemeente Roosendaal wil meewerken aan de vraag van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om een opvanglocatie te creëren voor vluchtelingen nabij Heerle. Het gaat om een plek voor maximaal 300 personen voor een periode van vier jaar.

 • Tullepetaonen hebben maar liefst 3920 kilo plastic ingeleverd!

  Carnaval in Roosendaal heeft dit jaar opnieuw bewezen een spectaculair feest te zijn met een recordaantal van ruim 35.000 bezoekers. Het was een echt Tullepetaons feest waarbij alle pleinen en partijen uitstekend hebben samengewerkt, van beveiliging tot de programmering op de diverse podia.

 • Twee nieuwe initiatieven in leegstaande winkelpanden

  VOLOP Roosendaal is een project in opdracht van de gemeente Roosendaal en in
  samenwerking met VOLOP Brabant. Leegstaande winkelpanden in Roosendaal worden tijdelijk ingevuld met lokale initiatieven om zo de levendigheid van de stad te bevorderen.

 • Eerste invulling van leegstaand pand in Roosendaal is een feit – VOLOP Roosendaal

  In nog geen twee weken na de officiële aftrap van het VOLOP Roosendaal project op 1 maart, is het eerste leegstaande pand al gevuld met een uniek lokaal initiatief. De twee enthousiaste en ambitieuze initiatiefnemers, Sandra de Clercq en Alisha van Meer, van ASO Entertainment krijgen de kans hun idee vorm te geven in het pand aan de Nieuwe Markt 53C. Dit uiteraard in samenwerking met de vastgoedeigenaar en de betreffende makelaar Lenaers Makelaardij.

 • Vernieuw tijdig uw ID of paspoort

  We verwachten een toename in het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten en identiteitskaarten. Dit komt doordat de geldigheidsduur van deze documenten in 2014 is verlengd van 5 naar 10 jaar, waardoor er nu veel paspoorten en ID’s tegelijkertijd vervallen.

 • Grote opkomst bij kickoff van VOLOP Roosendaal

  Vrijdagmiddag verzamelden meer dan 100 enthousiaste deelnemers zich voor de kickoff van VOLOP Roosendaal, een initiatief van de gemeente om de leegstand in het centrum op een unieke en creatieve manier aan te pakken en talent aan de stad te verbinden. Lokale initiatieven krijgen de kans om tijdelijk ruimtes te benutten in leegstaande panden, waardoor er meer reuring ontstaat en bezoekers worden verrast met unieke concepten. De grote opkomst weerspiegelt het levendige enthousiasme en de sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van Roosendaal.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws