Meer actueel

Nieuwsarchief

 • Roosendaal brengt de ‘Bekers naar de Bar’

  Over een paar dagen barst het carnavalsgedruis los in Tullepetaonestad. En net als tijdens het Klûnen gaan we werken met recyclebare bekers. Bezoekers van het evenement betalen een halve neutmunt voor een beker bij de eerste consumptie. Daarna kan je bij elk volgend drankje de oude beker inleveren voor een schone. Met dit initiatief wordt de berg plastic waarmee de binnenstad bezaaid ligt na evenementen flink teruggebracht.

 • Buurtbemiddeling Roosendaal gaat verder op de ingeslagen weg

  Al zo’n 10 jaar kent de gemeente Roosendaal het fenomeen buurtbemiddeling. Dat zijn opgeleide vrijwilligers die optreden als bemiddelaar bij problemen in de buurt, zoals burenruzies. De gemeente Roosendaal, Alwel en WijZijn werken daarbij samen en hebben afgesproken om de komende vier jaar op de ingeslagen weg door te gaan.

 • Crisis noodopvang Roosendaal sluit de deuren

  De vijftig vluchtelingen die twee weken geleden in Roosendaal werden opgevangen, reizen vandaag door naar een noodopvang in Dongen. Het ging in Roosendaal om kortstondige crisisopvang. Met het vertrek van de groep vluchtelingen sluit de noodlocatie in de Wijnkorenstraat de deuren.

 • MijnRoosendaal.nl: Nieuw platform voor Roosendaalse zaken

  Op dinsdag 23 januari wordt MijnRoosendaal.nl gelanceerd, het gloednieuwe, persoonlijke online platform voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Hier vinden inwoners hun gemeentelijke zaken op één plek. Om het platform bekend te maken, start vandaag óók een publiekscampagne. Deze campagne loopt tot 1 april 2024.

 • Roosendaal vangt tijdelijk 50 vluchtelingen op

  Mede door de crisissituatie in Ter Apel, het winterse weer en het dringende beroep op gemeenten om vluchtelingen tijdelijk op te vangen, heeft burgemeester Han van Midden -vanuit zijn noodbevoegdheid- besloten om voor een periode van maximaal drie weken 50 vluchtelingen op te vangen in een crisisnoodopvang in Roosendaal.

 • Een nieuwe burgemeester..... wat vinden onze inwoners?

  Als onderdeel van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester, heeft de gemeente haar inwoners gevraagd naar wat voor persoon de gemeente op zoek moet. Wat zijn volgens de inwoners belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgemeester? En aan wat voor persoon denken zij wanneer zij de nieuwe burgemeester voor zich zien?

 • Zes Jongerenrozen uitgereikt

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het HUIS van Roosenaal kregen zes jongeren de Jongerenroos uitgereikt

 • Jaarwisseling 2023-2024 gemeente Roosendaal

  De viering van oud-en-nieuw is redelijk goed verlopen in de gemeente Roosendaal. Zeker gezien de ervaringen van de afgelopen jaren. Echt grote incidenten deden zich deze Nieuwjaarsnacht niet voor. Hulpverleners in de gemeente Roosendaal konden hun werk doen zonder dat ze daarbij gehinderd werden.

 • VOLOP Roosendaal: gezamenlijk de leegstand aanpakken

  De gemeente Roosendaal is in samenwerking met stichting VOLOP Brabant gestart met het project VOLOP Roosendaal. Zij pakken op een creatieve manier de leegstand in de binnensteden aan. Zes gemeenten in Brabant, waaronder Oss en Helmond gingen Roosendaal al voor. Door samen te werken met pandeigenaren, makelaars en lokale partijen wil VOLOP Roosendaal kleinschalige lokale initiatieven tijdelijk een podium bieden in leegstaande panden. Hierdoor worden Roosendaalse initiatieven zichtbaar en blijft de binnenstad levendig. Roosendaal wordt de zevende gemeente in Brabant die deelneemt.

 • Roosendaal krijgt 14,9 miljoen vanuit Volkshuisvestingsfonds

  Gemeente Roosendaal heeft met succes extra middelen verkregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vanuit het Volkshuisvestingsfonds. Met de financiële injectie van 14,9 miljoen euro, kan er stevig geïnvesteerd worden in het versterken van de leefkwaliteit en veiligheid binnen de gemeente.

 • Uitbreiding Wet Bibob in strijd tegen georganiseerde misdaad

  De Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Wet Bibob) is uitgebreid. De wet is daarmee effectiever geworden. Om te voorkomen dat criminelen hun activiteiten verplaatsen naar buurgemeenten, maakte de gemeente Roosendaal samen met zes omliggende gemeenten en het RIEC afspraken over eenzelfde werkwijze.

 • Vind je stemmen lastig, spannend of onduidelijk? Kom dan 20 november proefstemmen!

  Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur, moedigt de gemeente Roosendaal haar inwoners aan om deel te nemen aan een unieke kans: proefstemmen. Op maandag 20 november opent het Huis van Roosendaal haar deuren voor een speciaal oefenmoment, waarbij bewoners de gelegenheid krijgen om vertrouwd te raken met het stemproces.

 • Gemeente Roosendaal presenteert Najaarsbrief 2023

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de Najaarsbrief 2023 aangeboden aan de
  gemeenteraad. Deze brief belicht de beleidsmatige en financiële afwijkingen ten opzichte van de
  Programmabegroting 2023.

 • Roosendaalse Dag van de Ondernemer 2023 in één woord: magisch!

  Gisteren, op de vooravond van de officiële Dag van de Ondernemer werd een buitengewone
  bijeenkomst gehouden in Schouwburg De Kring. Ondernemers uit diverse sectoren kwamen
  samen en werden geïnspireerd, gewaardeerd en met elkaar verbonden.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws