Groene Kamers - Kalverstraat

Algemeen

De gemeente Roosendaal is van plan het gebied tussen het Vierhoevenpad en de Kalverstraat opnieuw in te richten.

Werksessies

Om samen met de omwonenden de mogelijkheden te verkennen voor de toekomstige invulling van het gebied, zijn twee werksessies georganiseerd. 

  • Terugblik eerste werksessie: Tijdens de eerste werksessie hebben we de kaders, onder meer voortgekomen uit de inventarisatie die adviesbureau Stantec heeft uitgevoerd, met de aanwezigen gedeeld. Ook kregen de aanwezigen ruimte om vragen te stellen en hun wensen en voorkeuren kenbaar te maken. Deze inbreng is meegenomen bij de uitwerking van verschillende scenario’s.
  • Terugblik tweede werksessie: In de tweede werksessie hebben we drie scenario’s voorgelegd. Aan de hand van een keuzemenu hebben aanwezigen voorkeuren aangegeven voor aspecten uit ieder scenario.

Gebiedsvisie De Groene Kamers

Gebiedsvisie De Groene Kamers
De ideeën uit de werksessies zijn meegenomen in het opstellen van een voorkeursscenario en concept gebiedsvisie. Deze zijn op dinsdag 7 november 2023 aan genodigden gepresenteerd. 
 
Op dinsdag 19 maart 2024 heeft het College van B&W besloten om de gebiedsvisie, die gepresenteerd is op 7 november, ter besluitvorming voor te leggen aan de Gemeenteraad. Op 16 mei 2024 heeft de Gemeenteraad de gebiedsvisie vastgesteld. 

Vervolg

Nu de Gemeenteraad akkoord is met de gebiedsvisie, kunnen we verder met de ontwikkeling van het gebied. We gaan in gesprek met de omgeving en geïnteresseerde CPO-verenigingen voor de verdere uitwerking van de gebiedsvisie en wordt er een grondexploitatie (GREX) geopend. 
 
Bij het opstellen van de gebiedsvisie is er beperkt rekening gehouden met water in het gebied. Voor de uitwerking van de gebiedsvisie starten we daarom met het berekenen van de waterbergingsopgave. Hiervoor zijn er peilbuizen geplaatst in het gebied, om de actuele grondwaterstanden te meten. 
 
De werkzaamheden zijn hiervoor in gang gezet. We hopen na de zomervakantie te kunnen starten met de verdere uitwerking van het stedenbouwkundig ontwerp en de planologische procedure (wijzigen omgevingsplan), die een doorlooptijd kent van ca. 12 maanden.