Stadsoevers

Roosendaal. Stad vol historie. Van turfstekers en handelaren. Van ondernemers en pioniers. In Stadsoevers vind je het terug. Een eigenzinnige wijk vol rust én dynamiek. Een wijk voor nieuwsgierige mensen. Die durven en doen. Mensen die samen stroomopwaarts gaan

Het vroegere industrieterrein achter het spoor en dichtbij het stadscentrum verandert in een prachtige nieuwe wijk. Duurzaam met bijzondere gebouwen, gedurfde materialen, uitgesproken kleuren en alle ruimte om te wonen, te ondernemen, te leren en te ontspannen.

Wonen

Stadsoevers wordt een prachtige nieuwe woonwijk. Een duurzame en inspirerende omgeving, waar jong en oud van kan profiteren. In 2017 werd de bouw van de Nieuwe Wipwei gestart en deden de eerste bewoners van de Douanier hun intrede. In 2018 

Ondernemen

Het gebied Stadsoevers was eeuwenlang hét handelscentrum van Roosendaal. Ook in het nieuwe Stadsoevers blijft er ruimte voor ondernemers. Natuurlijk rond het Kadeplein, maar ook ten oosten van de Vliet, tussen het Herstaco stadion en in de kandijfabriek van Van Gilse. Ook nu is iedereen met een innovatief, creatief of eigenzinnig bedrijf, een bijzondere winkel of goede ideeën en initiatieven meer dan welkom in Stadsoevers.

Leren

Onderwijs is een belangrijke factor in Stadsoevers. Sinds 2014 zitten alle mbo-afdelingen van het Kellebeek College, onderdeel van het ROC West-Brabant, onder één dak aan de Oostelijke Havendijk. In november 2017 heeft het CIOS Goes haar intrede gedaan in het Innovitapark. 

Ontspannen

In een levendige wijk is natuurlijk ook van alles te beleven. Stadsoevers geeft al langer ruimte aan festiviteiten en evenementen. De bekendste zijn natuurlijk de kermis, de Draai van de Kaai en de intocht van Sinterklaas. Beeldbepalend voor Roosendaal en ieder jaar goed voor duizenden bezoekers in het gebied. Daarnaast zijn er ook kleinere activiteiten. Op het Sfeerstrand aankomende zomer, of bij graffitifestival The Jam of de City Run Roosendaal. En is er genoeg gelegenheid om je eigen ontspanning te zoeken. Wil je vissen, hardlopen of lekker wandelen? De mooie groene omgeving geeft direct de nodige inspiratie. De kinderen kunnen naar hartenlust fietsen, voetballen of rennen. Heerlijk!

Meer informatie op stadsoevers.nl