Dag van de Mantelzorg


Mantelzorgwaardering
Tijdens de opening van het evenement was wethouder Evelien van der Star aanwezig om de eerste mantelzorgwaardering uit te reiken. Dit is een erkenning vanuit de gemeente Roosendaal aan iedereen die langdurig zorgt voor een naaste in de gemeente. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd! Dit jaar bestaat het mantelzorgcompliment uit een VVV-cadeaukaart. Mantelzorger die deze waardering hebben aangevraagd, ontvangen deze komende week in hun brievenbus.

Expositie ‘de mantelzorger in de spotlight’
Een aantal Roosendaalse mantelzorgers werd letterlijk in de spotlights gezet. Zij hebben geposeerd voor de camera van fotograaf Veerle Luijmes. Ook hebben zij hun eerlijke verhaal vertelt over hoe zij het zorgen voor een naaste ervaren en wanneer zij beseften dat ze mantelzorger zijn. Voor veel mensen is het een vanzelfsprekendheid om voor een naaste te zorgen. De bewustwording dat de zorg en regeltaken onder de noemer mantelzorg vallen, komt meestal pas veel later. Vaak trekt men pas aan de bel als het water al aan de lippen staat. Met de expositie ‘de mantelzorger in de spotlight’ wil Mantelzorg Roosendaal mensen de ogen openen en herkenning en bewustwording creëren. De expositie blijft tot en met maandag 13 november te bezichtigen in bioscoop C-Cinema. Daarna verhuist de expositie naar de Roosendaalse bibliotheek, waar deze vanaf dinsdag 14 november tot vrijdag 15 december is te bewonderen.

Mantelzorg doe je samen
Mantelzorg doe je samen. Je hoeft het niet alleen te doen. Mantelzorg Roosendaal is er om mantelzorgers bij te staan met een luisterend oor, advies en ondersteuning op maat. Ook als je in het beginstadium van de zorg zit. Kijk op www.mantelzorgroosendaal.nl voor meer informatie. De ondersteuning van Mantelzorg Roosendaal is gratis. Je hebt er geen verwijzing voor nodig.