Eerste invulling van leegstaand pand in Roosendaal is een feit – VOLOP Roosendaal

In nog geen twee weken na de officiële aftrap van het VOLOP Roosendaal project op 1 maart, is het eerste leegstaande pand al gevuld met een uniek lokaal initiatief. De twee enthousiaste en ambitieuze initiatiefnemers, Sandra de Clercq en Alisha van Meer, van ASO Entertainment krijgen de kans hun idee vorm te geven in het pand aan de Nieuwe Markt 53C. Dit uiteraard in samenwerking met de vastgoedeigenaar en de betreffende makelaar Lenaers Makelaardij.

ASO staat voor ‘Amusement, Spel en Ontspanning’, maar ook voor ‘Actief, Spontaan en Out of the Box’. Hun visie omvat het creëren van een dynamische en laagdrempelige ruimte waar kunst en muziek samenkomen en waar mensen elkaar in een gezellige setting kunnen ontmoeten. Sandra en Alisha gaan de komende tijd aan de slag met het transformeren van het pand tot een multifunctionele creatieve ruimte geschikt voor amusement, spel, ontspanning en ontdekken.

“Ons doel is om mensen uit de dagelijkse sleur te trekken door middel van vermaak, waarbij mensen uit hun comfortzone kunnen stappen. Plezier, positiviteit, spontaniteit en ondeugendheid zijn hierin de sleutel”, deelt Alisha. 

Sanneke Vermeulen (wethouder Economie) benadrukt hoe belangrijk het is dat de leegstand door dit project tijdelijk wordt ingevuld, waardoor de stad aantrekkelijker wordt. "Dit ging razendsnel! De grote belangstelling en snelle betrokkenheid van lokale initiatieven, zoals ASO Entertainment, toont aan dat VOLOP Roosendaal ook concrete kansen biedt voor groei en ontwikkeling in onze stad. Ik kijk uit naar de invullingen die nog gaan volgen."

Maruja Gutierrez, projectleider VOLOP Roosendaal, vertelt; “dit leuke initiatief past precies bij de missie van VOLOP Roosendaal. Het centrum verrijken met invullingen die een aanvulling zijn en die de bezoekers verrassen. Wat ASO biedt kun je niet online beleven, daarvoor moet je toch echt naar het centrum van Roosendaal komen, en dat is nou precies de bedoeling. Alisha en Sandra zijn de komende weken druk met het opbouwen. Via de sociale media houden we iedereen die het leuk vindt om het te volgen op de hoogte.” 

Het VOLOP Roosendaal project blijft openstaan voor lokale initiateven die geïnteresseerd zijn in het invullen van leegstaande panden. Meer informatie over VOLOP Roosendaal is te vinden op www.voloproosendaal.nl.