Toegang tot het autoluwe gebied: Veranderingen per 20 november 2023


Roosendaal heeft een autoluwe binnenstad. Dat betekent dat de binnenstad het grootste deel van de dag niet toegankelijk is voor motorvoertuigen. Dit maakt de binnenstad prettiger en veiliger. Alleen tussen 06.00 en 11.00 uur is het mogelijk om met de auto door het autoluwe gebied te rijden. Buiten deze tijden mogen motorvoertuigen alleen met een ontheffing het autoluwe gebied in- en uitrijden. Dit wordt gereguleerd met beweegbare palen, de zogenaamde pollers. Deze maken het fysiek onmogelijk om het gebied buiten deze tijden in of uit te rijden. Alleen voertuigen met een geldige ontheffing kunnen de poller naar beneden krijgen. Probeer daarom al uw activiteiten in de autoluwe binnenstad tussen 06.00 en 11.00 uur uit voeren!

Ontheffingen
Mocht dit niet lukken dan kunt u een ontheffing voor de autoluwe binnenstad aanvragen. U krijgt in principe alleen een langlopende ontheffing als u een parkeerplaats op eigen terrein in het autoluwe gebied heeft. Voor een beperkt aantal categorieën wordt ontheffing verstrekt voor laden en lossen buiten de eerdergenoemde tijden. Meer informatie hierover vindt u in de Verordening Ontheffingen Autoluwe gebied Roosendaal, https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR10728/3

Werkzaamheden bedrijven
Het kan zijn dat bedrijven werkzaamheden moeten uitvoeren in de autoluwe binnenstad. Ook zij kunnen ontheffing krijgen als dat echt nodig is. Wanneer het noodzakelijk is om voor deze werkzaamheden het voertuig ook te parkeren, dan is ook een parkeerontheffing nodig.

Parkeer beheer
Alle ontheffingen worden uitgegeven door Parkeer Beheer. De ontheffingen werken op kenteken. U kunt dus alleen met voertuigen het autoluwe gebied in wanneer het kenteken actief is bij de ontheffing. De kortlopende ontheffing voor toegang tot de autoluwe binnenstad kost €12,70 voor een dag. Als er ook geparkeerd wenst te worden dient de ontheffing parkeren in het autoluwe gebied aangevraagd te worden voor €34,25 per dag. Deze ontheffingen worden na betaling direct actief op het opgegeven of actieve kenteken en kunnen dus 24 uur per dag aangevraagd worden.

Meer informatie vindt u op de website: https://www.parkerenroosendaal.nl/Ontheffingen.html