Vind je stemmen lastig, spannend of onduidelijk? Kom dan 20 november proefstemmen!

 

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur, moedigt de gemeente Roosendaal haar inwoners aan om deel te nemen aan een unieke kans: proefstemmen. Op maandag 20 november opent het Huis van Roosendaal haar deuren voor een speciaal oefenmoment, waarbij bewoners de gelegenheid krijgen om vertrouwd te raken met het stemproces.

Het proefstemmen, dat tussen 10.00 en 16.00 uur plaatsvindt, biedt een laagdrempelige mogelijkheid voor inwoners om kennis te maken met het stemmen. Vaak kunnen belemmeringen als onduidelijkheid, spanning of simpelweg de onbekendheid met het invullen van een stemformulier een drempel vormen voor mensen om daadwerkelijk hun stem uit te brengen tijdens de verkiezingen.

"Bij de gemeente Roosendaal willen we de opkomst van stemmers vergroten en tegelijkertijd mensen ondersteunen die het misschien lastig vinden om te stemmen," zegt Evelien van der Star, wethouder Communicatie en Dienstverlening. "Het proefstemmen is bedoeld om bewoners voor te bereiden op de echte stemdag en om vragen te beantwoorden die zij mogelijk hebben over het stemproces."

Toegankelijk voor iedereen

Speciale aandacht wordt besteed aan ondersteuning voor mensen met een beperking, zodat ook zij vol vertrouwen hun stem kunnen uitbrengen. Vragen als "Hoe werkt stemmen eigenlijk?" of "Hoe moet je een stemformulier invullen?" kunnen maandag uitgebreid beantwoord worden. Het doel is om deelnemers een gevoel van zelfverzekerdheid te geven wanneer ze daadwerkelijk naar de stembus gaan op 22 november.

Op maandag 20 november zijn inwoners van harte welkom in Het Huis van Roosendaal, Stadserf 1, van 10.00 tot 16.00 uur. Op 22 november vinden de echte verkiezingen plaats en kunnen bewoners op verschillende plekken in Roosendaal terecht. Alle stemlocaties zijn toegankelijk en te vinden op www.roosendaal.nl/stembureaus.