Horeca-exploitatievergunning
Algemeen
U wilt graag een broodjeszaak, friettent, ijssalon, kantine, café, restaurant of bedrijfsrestaurant starten of overnemen. Dan heeft u een horeca-exploitatievergunning nodig. Dit geldt ook voor hotels, pensions, buurthuizen, sportkantines en campings. Lees hier alles wat u moet weten.
Let op. U heeft hiervoor een e-herkenning niveau 3 nodig.
Wat u moet weten
Wanneer heeft u een horeca-exploitatievergunning nodig?
- Als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen.
- Als de ondernemingsvorm verandert.
- Als de exploitant verandert.
Goed om te weten:
In sommige situaties heeft u geen vergunning nodig: u krijgt dan vrijstelling. Dan hoort u dit van ons.
Wanneer doet u een melding?
- Als u de inrichting van een bestaande horecagelegenheid bouwtechnisch verandert. Of als u een terras verandert.
- Als er een leidinggevende vertrekt of in dienst komt.
Controleer of u de activiteiten mag uitvoeren
Dat doet u via het Omgevingsloket. Komt u er niet uit? Mail dan naar: omgevingsplaninfo@roosendaal.nl. We helpen u graag.
Goed om te weten:
Alle leidinggevenden moeten minimaal 21 jaar oud zijn. Ook zijn zij van onbesproken gedrag.
We beoordelen uw gedrag
Vraagt u een horeca-exploitatievergunning aan? Dan bekijken wij hoe u en de mensen die betrokken zijn bij uw bedrijf zich gedragen. Gedraagt u of iemand in uw bedrijf zich slecht? Dan kunnen we de vergunning weigeren. U leest in de beleidsregels beoordeling levensgedrag hoe wij dit gedrag beoordelen.
Wat u moet doen
Vraag een vergunning aan
Vul het Aanvraagformulier Exploitatie Openbare inrichting horecabedrijf in. U heeft hiervoor e-herkenning niveau 3 nodig.
Let op: stuur alle informatie mee waar wij op het formulier om vragen. Wij kunnen uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.
Vul het Bibob-vragenformulier in
Vraagt u een alcoholvergunning aan? Dan beoordelen we of uw bedrijf en de mensen die bij uw bedrijf betrokken zijn betrouwbaar en eerlijk zijn. Daarvoor vult u het Bibob- aanvraagformulier in:
- Voor een eenmanszaak: Bibob model 1.
- Voor een V.O.F of CV: een van de vennoten vult Bibob model 1 in, de overige vennoten vullen allemaal een Bibob model 2 in.
- BV en NV: een van de ondernemers vult Bibob model 3 in, alle natuurlijke personen in de onderneming vullen Bibob model 4 in.
Let op: stuur alle informatie mee waar wij op het formulier om vragen. Wij kunnen uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.
Bijbehorden Bibob-stukken dient u schriftelijk of per email in.
Postades: Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal.
E-mail: horeca@roosendaal.nl
Doe een melding
Wat u nodig heeft
Stuur de volgende informatie mee met uw aanvraag:
- Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Krijgt u vrijstelling? Dan krijgt u dit automatisch. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen.
- Een verklaring van de leidinggevende(n).
- Een ingevuld en ondertekend Bibob-vragenformulier (alleen voor nieuwe ondernemers).
- Een plattegrond van de onderneming met alle lokaliteiten inclusief oppervlaktematen.
- Een kopie van paspoort of identiteitskaart van alle personen die bij de onderneming betrokken zijn.
- Een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Let op: soms kunnen wij om extra gegevens vragen. Dit hangt af van uw aanvraag. Dit hoort u dan van ons.
Wat het kost
Soort vergunning, tarief 2023 | Prijs |
---|---|
Voor een nieuwe exploitatievergunning | € 402,80 |
Voor een vrijstelling van de vergunningplicht | € 161,40 |
Voor een wijziging van een leidinggevende | € 161,40 |
Meer weten?
Bel ons dan via 0165 579 111. We helpen u graag.