Horeca-exploitatievergunning

Algemeen

U wilt graag een broodjeszaak, friettent, ijssalon, kantine, café, restaurant of bedrijfsrestaurant starten of overnemen. Dan heeft u een horeca-exploitatievergunning nodig. Dit geldt ook voor hotels, pensions, buurthuizen, sportkantines en campings. Lees hier alles wat u moet weten.

Let op. U heeft hiervoor een e-herkenning niveau 3 nodig.

Wat u moet weten

Wanneer heeft u een horeca-exploitatievergunning nodig?

  • Als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen.
  • Als de ondernemingsvorm verandert.
  • Als de exploitant verandert.

Goed om te weten: 

In sommige situaties heeft u geen vergunning nodig: u krijgt dan vrijstelling. Dan hoort u dit van ons.

Wanneer doet u een melding?

Controleer of u de activiteiten mag uitvoeren

Dat doet u via het Omgevingsloket. Komt u er niet uit? Mail dan naar: omgevingsplaninfo@roosendaal.nl. We helpen u graag. 

Goed om te weten:

Alle leidinggevenden moeten minimaal 21 jaar oud zijn. Ook zijn zij van onbesproken gedrag.

We beoordelen uw gedrag

Vraagt u een horeca-exploitatievergunning aan? Dan bekijken wij hoe u en de mensen die betrokken zijn bij uw bedrijf zich gedragen. Gedraagt u of iemand in uw bedrijf zich slecht? Dan kunnen we de vergunning weigeren. U leest in de beleidsregels beoordeling levensgedrag  hoe wij dit gedrag beoordelen. 

Wat u moet doen

Vraag een vergunning aan

Vul het Aanvraagformulier Exploitatie Openbare inrichting horecabedrijf in. U heeft hiervoor e-herkenning niveau 3 nodig.


Let op: stuur alle informatie mee waar wij op het formulier om vragen. Wij kunnen uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.

Vul het Bibob-vragenformulier in

Vraagt u een alcoholvergunning aan? Dan beoordelen we of uw bedrijf en de mensen die bij uw bedrijf betrokken zijn betrouwbaar en eerlijk zijn. Daarvoor vult u het Bibob- aanvraagformulier in:

  • Voor een eenmanszaak: Bibob model 1.
  • Voor een V.O.F of CV: een van de vennoten vult Bibob model 1 in, de overige vennoten vullen allemaal een Bibob model 2 in.
  • BV en NV: een van de ondernemers vult Bibob model 3 in, alle natuurlijke personen in de onderneming vullen Bibob model 4 in.

Let op: stuur alle informatie mee waar wij op het formulier om vragen. Wij kunnen uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.

Bijbehorden Bibob-stukken dient u schriftelijk of per email in.
Postades: Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. 
E-mail: horeca@roosendaal.nl

Doe een melding

Wat u nodig heeft

Stuur de volgende informatie mee met uw aanvraag:

  • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Krijgt u vrijstelling? Dan krijgt u dit automatisch. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen.
  • Een verklaring van de leidinggevende(n).
  • Een ingevuld en ondertekend Bibob-vragenformulier (alleen voor nieuwe ondernemers).
  • Een plattegrond van de onderneming met alle lokaliteiten inclusief oppervlaktematen.
  • Een kopie van paspoort of identiteitskaart van alle personen die bij de onderneming betrokken zijn.
  • Een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Let op: soms kunnen wij om extra gegevens vragen. Dit hangt af van uw aanvraag. Dit hoort u dan van ons. 

Wat het kost

 
Soort vergunning, tarief 2023Prijs
Voor een nieuwe exploitatievergunning € 402,80
Voor een vrijstelling van de vergunningplicht € 161,40
Voor een wijziging van een leidinggevende € 161,40

Meer weten?

Bel ons dan via 0165 579 111. We helpen u graag.