Rucphensebaan - fase 2

Algemeen

Op maandag 15 januari 2024 start aannemer BAM Infra met de werkzaamheden aan de Rucphensebaan. Het gaat om het deel van de straat tussen de rotonde bij het Spectrum en de gemeentegrens met Rucphen.

Start werkzaamheden

Op maandag 15 januari 2024 start aannemingsbedrijf BAM Infra met de werkzaamheden aan de Rucphensebaan, betreffende het gedeelte tussen de rotonde bij het Spectrum en de gemeentegrens met Rucphen.

Werkvolgorde
De eerste weken wordt gewerkt aan het vrijliggend fietspad. Fietsers worden tijdens deze werkzaamheden omgeleid via de Langendijksestraat en de Segersdreef. Het onverlichte deel van deze omleidingsroute wordt tijdens het werk voorzien van mobiele verlichting.

Vanaf maandag 29 januari 2024 starten we met de werkzaamheden aan de rijbaan. Het doorgaand verkeer tussen de rotonde bij het Spectrum en de kern Rucphen wordt omgeleid via het Spectrum, snelweg A58 en de Rucphenseweg. De werkzaamheden duren, onder voorbehoud van het weer, tot eind maart 2024.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden
Voorafgaande de werkzaamheden brengen de aannemer en onze toezichthouder een bezoek aan de aangrenzende bedrijven om afspraken te maken over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Dit gedeelte van de Rucphensebaan zal tijdens de werkzaamheden beperkt toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. Hieronder vindt u de omleidingstekening.

Omleidingstekening werkzaamheden Rucphensebaan (PDF - 9MB)

Ontwerpfase

We gaan het asfalt voorzien van een nieuwe deklaag, het fietspad vernieuwen en enkele verkeersdrempels aanleggen. Daarnaast gaan we een veilige oversteekplaats realiseren bij crematorium Zegestede. Dit hebben we reeds met het crematorium afgestemd.

Voorlopig Ontwerp

De voorbije periode hebben we gewerkt aan een Voorlopig Ontwerp. Dit ontwerp is inmiddels gereed en vindt u hieronder.

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 1 (PDF - 329kB)

 

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 2 (PDF - 5MB)

 

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 3 (PDF - 389kB)

 

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 4 (PDF - 312kB)

 

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 5 (PDF - 4MB)

 

Voorlopig Ontwerp Rucphensebaan - deel 6 (PDF - 6MB)

 

Definitief Ontwerp

De voorbije weken hebben we het Voorlopig Ontwerp omgezet naar een Definitief Ontwerp. Dit ontwerp vindt u hieronder. Hierin hebben we, waar mogelijk, de reacties vanuit omwonenden verwerkt.

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 1 (PDF - 329kB)

 

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 2 (PDF - 5MB)

 

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 3 (PDF - 389kB)

 

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 4 (PDF - 312kB)

 

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 5 (PDF - 4MB)

 

Definitief Ontwerp Rucphensebaan - deel 6 (PDF - 6MB)

Vragen

Neemt u dan contact op met projectleider Arjan Buijsen. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 0165 579 111 of het e-mailadres a.buijsen@roosendaal.nl.