Bedrijfspand moet twaalf maanden dicht na vondst drugslaboratorium

 

Op 5 december jl. vielen agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) het bewuste pand binnen.
In het pand vond op dat moment het productieproces van synthetische drugs (amfetamine) plaats. In het drugslaboratorium stonden diverse gevaarlijke stoffen opgeslagen, waarbij o.a. sprake was van 300 liter MDMA-base/olie en 1,3 kilogram MDMA-kristallen. Twee aanwezige mannen (33 en 43 jaar) probeerden te ontkomen maar werden snel ingerekend. Zij zitten vast en moeten zich bij de rechter verantwoorden. Specialisten van politie en brandweer werden ingezet om het chemische proces veilig te laten stoppen en de spullen in beslag te nemen.

Gevaarlijk

Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie: “Je schrikt iedere keer weer van dit soort berichten. Hoewel het om een bedrijfspand gaat, liggen er ook woningen in de directe omgeving. Je moet er niet aan denken als daar iets fout was gegaan. Ik sluit het bedrijfspand voor de duur van twaalf maanden om de rust en veiligheid te herstellen. Dat doe ik omdat we in de gemeente Roosendaal streng optreden tegen drugsoverlast. Zeker als daarbij gevaarlijke risico’s voor omgeving ontstaan.”

Melden is en blijft belangrijk

Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast en verdachte situaties plaatsvinden. Mede daardoor weten de politie en de gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. Met de gemeente Roosendaal komt u in contact via telefoonnummer 140165. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen belt u vanzelfsprekend 112. Blijft u liever anoniem en wilt u toch informatie doorgeven, kies dan voor de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Kenmerken van een drugslab?

  • In en rond een drugslab ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton);
  • Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim.
  • Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak.

Kijk voor meer informatie op www.politie.nl.