Brandveilig Leven Roosendaal

Samen voor een brandveiliger Roosendaal

Jaarlijks zijn er in Nederland 6000 woningbranden. Veel mensen staan nauwelijks stil bij de gevaren van brand. Toch heb je in veel gevallen maar 3 minuten tijd om de woning te verlaten. De brandweer kan nooit direct ter plaatse zijn, dus zijn de mensen de eerste minuten op zichzelf en op elkaar aangewezen. Bewustwording van de gevaren, het plaatsen van rookmelders en wat slimme tips kunnen al het verschil maken.

Ambassadeurs brandveiligheid

In Roosendaal is er een team van vrijwilligers die zich belangeloos inzet om de brandveiligheid te verbeteren. Een ambassadeur heeft een voorbeeldfunctie en zet zich in voor een brandveilige woonomgeving in onze stad. Zij brengen de basiskennis over brandveiligheid in de woonomgeving over op andere inwoners van de stad. De ambassadeurs kunnen andere inwoners helpen met adviezen hoe mensen brand kunnen voorkomen, vroegtijdig kunnen ontdekken en ontvluchten.

Voorlichting geven

Het team bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers, adviseurs van gemeente en brandweer. De belangrijkste taken zijn voorlichting geven en de Home Safety Checks. Gemeente en brandweer ondersteunen en faciliteren waar nodig is. De brandweer verzorgt een korte opleiding.

Interesse in voorlichting of ook vrijwilliger worden?
Neem contact op met het vrijwilligersteam Brandveilig Leven Roosendaal
Mail: brandveiligleven@roosendaal.nl
Facebook: Ambassadeurs Brandveilig Leven Roosendaal
Website: Brandveilig Leven Roosendaal