Jaarwisseling 2023-2024 gemeente Roosendaal

 

Het lijkt erop dat de schade aan gemeentelijke eigendommen meevalt. Dat wordt de komende dagen nader geïnventariseerd. Om vuurwerkschade te voorkomen werden de afvalbakken in de aanloop naar de jaarwisseling tijdelijk afgesloten. De Roosendaalse brandweer kwam in de nieuwjaarsnacht veertien keer in actie om brandjes op straat te blussen. Dat gebeurde o.a. in de Elisadonk, de Lindenburg en Philipslaan (auto). Voor de politie was er in de gemeente Roosendaal sprake van een beheersbare situatie. De politie zegt in haar regionale rapportage tevreden te zijn over de professionaliteit van de inzet van de veiligheidspartners, maar spreekt ook haar teleurstelling uit over de wijze waarop een deel van de Nederlandse samenleving de jaarwisseling heeft "gevierd". Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal meldt dat er afgelopen nacht acht binnengekomen patiënten zijn behandeld. Een van hen had vuurwerk gerelateerd oogletsel (lichte verwondingen). Bij de andere zeven patiënten was sprake van reguliere klachten.

Reactie burgemeester Han van Midden:

"Mede namens de wethouders en de gemeenteraad wens ik al onze inwoners het allerbeste voor 2024. De jaarwisseling in Roosendaal en de omliggende dorpen is dit keer zonder grote incidenten verlopen. Ik bedank iedereen die zich daarvoor heeft ingezet. Natuurlijk besef ik dat er mensen en dieren zijn die overlast hebben ervaren of schade hebben opgelopen. Dat betreur ik.

Rond kerstmis ging er helaas een speeltuin in Kalsdonk in vlammen op. Dat vind ik een ernstige zaak. Zo’n speeltuin is bedoeld voor de kleintjes in de wijk en ‘de grote jongens’’ maken het dan op deze manier kapot. Dat getuigt van weinig respect voor het speeltuinplezier van broertjes, zusjes en andere kinderen in de wijk. Erg triest! Gelukkig heeft de politie de verdachten in beeld en gaan we alles in het werk stellen om de schade tot op de laatste cent op de daders te verhalen. 

Samen met het openbaar ministerie, politie en de brandweer doen we ons uiterste best om de veiligheid voor onze inwoners zoveel mogelijk te garanderen. Dat doen we niet alleen tijdens de jaarwisseling maar het hele jaar door. En ook de laatste maanden dat ik hier nog burgemeester in Roosendaal ben, kunt u op mij blijven rekenen.”  

 
Nieuwjaarsreceptie 

Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit voor de nieuwjaarsreceptie. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op maandag 8 januari 2024 in het HUIS van Roosendaal, aanvang 19.30 uur. Tijdens deze receptie vindt ook de uitreiking van de Jongerenrozen plaats.