Kinderen en weinig inkomen

Algemeen

Er zijn allerlei instanties die gezinnen met een laag inkomen ondersteunen. Ook de gemeente Roosendaal heeft geregeld dat alle kinderen mee kunnen doen op school, kunnen sporten en aan aan cultuur kunnen doen.

Hulp van instanties

Schrauwenfonds

  • Bij het Schrauwenfonds kunnen jongeren tot 21 jaar terecht voor financiĆ«le hulp
  • Het is wel de laatste mogelijkheid. Eerst heb je op alle andere manieren geprobeerd hulp te krijgen
  • Het Schrauwenfonds is via mail bereikbaar op schrauwenfonds@outlook.com

Speelgoedbank Heppie

  • Bij Heppie kunnen kinderen tot 12 jaar uit gezinnen met weinig geld gratis speelgoed krijgen
  • Per jaar mogen zij voor een bedrag aan speelgoed uitkiezen

Stichting Jarige Job

  • Hier kunt u voor een jarig kind een verjaardagsbox aanvragen. Met versiering, een traktaties, wat lekkers en cadeautjes
  • Kijk voor meer informatie bij Jarige Job

Linda Foundation

  • Linda Foundation is een fonds voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiele nood verkeren
  • U kunt niet zelf een beroep op het fonds doen. Dat kan alleen via een hulpverlener die u als gezin persoonlijk kent. Bijvoorbeeld uw schuldhulpverlener, een leerkracht, huisarts, bewindvoerder of een jeugdprofessional

Stichting Paul

Sporten is belangrijk en gezond. U kunt bij Stichting Paul een bijdrage aanvragen voor uw kinderen om lid te worden, voor zwemlessen, voor sportkleding en voor sportmaterialen.

Stichting Leergeld Roosendaal

Meedoen op school is belangrijk voor een kind. U kunt bij Stichting Leergeld Roosendaal bijdragen aanvragen voor bijvoorbeeld de ouderbijdrage, een computer, een fiets, schoolreisjes, het schoolkamp of andere schoolse zaken.

Roosendaals Jeugdontbijt

Met een gezond ontbijt naar school is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg geld is.

Voor deze gezinnen is er het Roosendaals Jeugdontbijt. Elke week bezorgen vrijwilligers boodschappen bij het gezin thuis. Die boodschappen zijn goed voor zeven gezonde ontbijtjes voor kinderen van 3 t/m 17 jaar.

 

Hulp van de gemeente

Ook met een laag gezinsinkomen kan uw kind meedoen aan alle schoolactiviteiten, sport, cultuur. Geen enkel kind hoeft het ook zonder computer of fiets te doen.

Kinderen doen mee

Op de pagina Regelingen werk, geld en inkomen vindt u onder de tab Kinderen alle mogelijkheden. Denk aan meedoen aan sport, talentontwikkeling en schoolse zaken zoals een bijdrage aan schoolreisjes of kinderopvang.

Bijzondere bijstand

Hebt u onverwachte kosten in uw gezin die nergens vergoed worden? U kunt misschien een beroep doen op bijzondere bijstand.