NK Tegelwippen

Algemeen

De gemeente Roosendaal doet ook dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. Samen gaan we aan de slag met het vergroenen van versteende omgevingen. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober. Doet u ook mee?

Samen aan de slag

Samen met inwoners en ondernemers gaan we aan de slag met het vergroenen van versteende omgevingen. Als gemeente geven we het goede voorbeeld door het vergroenen van een groot aantal versteende locaties in de stap en dorpen.

Doet u ook mee?
Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben uw hulp hard nodig. Dus wip die tegels eruit en maak plaats voor groen, bloemperken en geveltuintjes. Want een groenere gemeente begint in uw eigen tuin.

Doorgeven gewipte tegels
Uw gewipte tegels kunt u doorgeven via de website van het NK Tegelwippen. Zo vergroenen we niet alleen onze gemeente, maar u maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. 

Ophalen gewipte tegels
De gewipte tegels kunt u aan ons doorgeven, dan komen wij ze gratis bij u ophalen. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Tegeltaxi.

Aanleg van een geveltuin

Een geveltuin, wie wordt er niet blij van? Bewoners, het langslopende publiek, het riool en niet te vergeten de insecten. Daarnaast is het aanleggen van een geveltuin erg simpel. En hoe leuk is het om dit samen met uw buren te doen. 

Wij helpen u graag
Zorg ook voor meer groen in uw buurt en vraag een geveltuin aan. Wij halen de tegels eruit en leggen de geveltuin aan. U zorgt zelf voor de beplanting en het onderhoud.

Voorwaarden
Na de aanleg van de geveltuin, welke zich altijd aan de voorzijde van de woning bevindt, moet er nog minimaal 1.20 meter aan stoep overblijven.

In de winkelstraten Brugstraat, Molenstraat-West, Markt, Dokter Brabersstraat, Nieuwe Markt, Brugstraat en Raadhuisstraat mogen conform regelgeving geen geveltuinen en/of bloembakken worden aangelegd.

Aanvraag
Wilt u ook graag een geveltuin en kunt u onze hulp goed gebruiken? Stuur dan een e-mail met bijgevoegd een foto van de huidige situatie naar duurzaamheid@roosendaal.nl.

Tegeltaxi

Laat u gewipte tegels gratis ophalen door de Tegeltaxi.

Voorwaarden

  • We halen alleen tegels op, geen andere materialen of producten.
  • Er moeten minimaal 11 tegels (1 m2) worden aangeboden.
  • De tegels kunnen gestapeld op de stoep of op een houten pallet voor de woning worden aangeboden.
  • De kraanwagen mag geen hinder ondervinden van obstakels: bomen, lichtmasten, geparkeerde auto's en bochten die niet met een vrachtwagen genomen kunnen worden.
  • Deelname aan de Tegeltaxi is eenmalig.
  • De tegels worden vanaf 07.00 uur opgehaald. De avond ervoor, vanaf 18.00 uur, mogen de tegels op de stoep of op een houten pallet buiten worden gezet.
  • Na twee maanden kunnen wij u vragen om een foto naar ons te sturen van de situatie na de vergroening.

Afspraak Tegeltaxi maken

Wilt u meer doen?

De gemeente heeft subsidies voor het vergroenen en klimaatbestendig maken van de tuin. Kijk hier voor meer informatie.