Openbare B&W besluitenlijst 7 februari 2023

Toepassing coördinatieregeling t.b.v. vestiging Cloetta op De Meeten 2

Het college van burgemeester en wethouders zal de Roosendaalse gemeenteraad het voorstel doen om ten behoeve van de mogelijke vestiging van Cloetta op De Meeten 2 de zogenaamde coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling is een instrument (geregeld in de Wet Ruimtelijke Ordening) om verschillende procedures die noodzakelijk zijn voor vergunningverlening gelijktijdig met het bestemmingsplan te doorlopen. 

Dit houdt concreet in dat bijvoorbeeld het ontwerpbesluit voor de “activiteit bouwen” en de kapvergunning gelijk met het ontwerpbestemmingsplan mee oplopen. Dit leidt tot inhoudelijke samenhang en afstemming van de procedures en schept zowel voor initiatiefnemer als voor betrokkenen duidelijkheid over de voorgenomen ontwikkeling. Toepassing van de coördinatieregeling kan alleen op basis van een besluit van de gemeenteraad.

Roosendaal als start- en finishlocatie voor de ZLM-tour 2023

Libema Profcycling heeft ons benaderd om deel te nemen aan de ZLM Tour van 2023, een 5-daagse wielrenwedstrijd in de klasse Pro-series. Dit is, na de klasse World tour, de hoogste klasse binnen het internationale wielrennen. De ZLM Tour wordt door veel internationale topwielrenners gezien als laatste voorbereiding op de Tour de France. Toprenners als Kittel, Greipel, Gilbert en Cavendish hebben de afgelopen jaren deze wedstrijd extra aanzien gegeven. Vooral voor de sprinters zoals de Nederlandse toprenners Dylan Groenewegen en Mike Teunissen zijn de veelal vlakke wegen van Nederland ideaal om de sprint te verbeteren om zo enkele etappes in de Tour de France te kunnen winnen. De ZLM Tour ligt in de Benelux georiënteerd en vooral de provincies Zeeland en Noord-Brabant worden aangedaan.

Libema biedt de gemeente Roosendaal de mogelijkheid om op zaterdag 10 juni 2023 zowel een start- als finishlocatie voor de ZLM Tour te worden. Het college van burgemeester en wethouders spant zich in om de komst van de ZLM Tour in Roosendaal, als start- en finishlocatie, op 10 juni 2023 mogelijk te maken en hierover nader met Libema in gesprek te gaan.