Regenboog Award 2024: Nomineren kan nu!

Vanaf vandaag is het mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de Roosendaalse Regenboog Award 2024. Personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Roosendaalse lhbtiqa+ gemeenschap komen hiervoor in aanmerking.

Sinds 2021 wordt de Roosendaalse Regenboog Award door de gemeente Roosendaal uitgereikt. Dit jaar is het voor iedereen mogelijk om kandidaten hiervoor aan te dragen. Dit kan tot uiterlijk 1 september via roosendaal.nl/regenboogaward2024. Een jury onder leiding van wethouder Evelien van der Star zal vervolgens de voordrachten beoordelen en daaruit drie genomineerden en een winnaar kiezen.


Begin september worden de genomineerden bekend gemaakt en de uiteindelijke winnaar op zondagavond 13 oktober 2024 in De Kring. Dit zal gebeuren tijdens de nieuwsquiz ‘Van Flikkers tot Queers' onder leiding van televisiepresentator Harm Edens. Deze quiz is onderdeel van het programma in Roosendaal rondom de jaarlijkse Coming Out Dag op 11 oktober. 


Voordragen
Personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Roosendaalse lhbtiqa+ gemeenschap kunnen worden voorgedragen. Ook personen, organisaties, initiatieven of projecten die niet in Roosendaal zijn gevestigd komen in aanmerking voor de prijs. Het is wel een vereiste dat de activiteiten en de inzet expliciet in en voor de Roosendaalse lhbtiqa+ gemeenschap is. Voordragen kan tot en met 1 september.
 

Programma rondom Coming Out Dag
Gemeente Roosendaal vindt het belangrijk om als regenbooggemeente specifiek aandacht te vragen voor de positie van lhbtiqa+ inwoners. Dit doet de gemeente onder andere door middel van het organiseren en faciliteren van een programma rondom de jaarlijkse Coming Out Dag op 11 oktober. Samen met verschillende lokale partners wordt er momenteel gewerkt aan een divers programma. Meer informatie hierover volgt op een later moment.