Wouw Rolt: Opening rolstoelpad naar Kasteel van Wouw

Vandaag vindt van 10.00 tot 16.00 het evenement ‘Wouw Rolt’ plaats, een initiatief om aandacht te vragen voor rolstoeltoegankelijkheid in Wouw. Tijdens dit evenement wordt het nieuwe rolstoelpad naar het Kasteel van Wouw officieel geopend.

De feestelijke opening werd vanmorgen bijgewoond door wethouder Evelien van de Star, die haar steun betuigde en haar dank uitsprak voor de inzet van alle betrokken bewoners en organisaties. Wethouder Van de Star kondigde tevens aan dat binnenkort de automatische deur bij dorpshuis De Geerhoek geïnstalleerd zal worden. De parkeerplaats bij De Geerhoek is inmiddels al toegankelijk gemaakt.

“Het is mooi om te zien dat er zoveel betrokken bewoners en organisaties zich inzetten voor Wouw. Als gemeente hebben wij hen hard nodig, want zij weten wat er leeft en speelt in de omgeving. Zo kunnen we samen de leefbaarheid en toegankelijkheid in onze stad en dorpen verbeteren,” aldus wethouder Van de Star.

Vanmiddag is er een gevarieerd programma bij het Kasteel van Wouw. Daar zal ook het nieuwe toegankelijke pad van 550 meter uitgeprobeerd worden door rolstoelgebruikers.

Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen betrokken bewoners, de Dorpsraad Wouw, het Senioren Netwerk Wouw (voorheen KBO), De Zonnebloem en de gemeente Roosendaal.