Hulp bij de kinderopvangtoeslagaffaire

Misschien bent u als ouder in problemen gekomen door de ‘kinderopvangtoeslagaffaire’. Of kent u iemand voor wie dat geldt. Ouders in Roosendaal kunnen voor hulp terecht bij de gemeente. Wij kunnen helpen door met u te praten over uw situatie en samen met u kijken wat u nodig heeft.
Denk aan hulp met schulden of bij problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. U krijgt bij het hulpteam een vast contactpersoon.

Gemeenten bieden hulp

De rijksoverheid heeft gemeenten gevraagd om hulp te bieden aan gezinnen. Het gaat om ouders die zich bij de Belastingdienst hebben gemeld, omdat ze gedupeerd waren. De Belastingdienst heeft ons hiervoor contactgegevens gegeven en toestemming om contact op te nemen. Op die manier kunnen we hulp aanbieden. Verantwoordelijk bestuurder in de gemeente Roosendaal is wethouder René van Ginderen.

Wie kan hulp krijgen?

Is uw kinderopvangtoeslag in het verleden ten onrechte stopgezet? Of hebt u veel geld terugbetaald? Mogelijk heeft de Belastingdienst u als fraudeur gezien, terwijl u dat niet bent. Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Ook als u nog geen contact hebt gehad met de Belastingdienst.
Stuur uw bericht naar: toeslagenaffaire@roosendaal.nl.

Wat kan het hulpteam voor u betekenen?

  • overzicht krijgen van uw schulden
  • het samen vinden van oplossingen voor de schulden als deze niet onder regeling voor kwijtschelding vallen
  • helpen bij contact met de Belastingdienst
  • ondersteunen bij gezondheidsproblemen
  • ondersteunen bij psychologische problemen
  • ondersteunen van het gezin
  • samen kijken naar mogelijkheden voor opleiding en werk

Ondersteuning

We kijken samen met u wat er in uw situatie nodig is. Sommige ondersteuning krijgt u van ons als Hulpteam zelf. Het kan ook zijn dat we voor sommige vragen samenwerken met medewerkers van een andere organisatie die u verder kan helpen. Dit doen we uiteraard alleen in goed overleg met u.

Herstel door de Belastingdienst

De Belastingdienst werkt nu hard aan herstellen wat is fout gegaan. Meer informatie hierover vindt u op Toeslagen.nl/herstel. Als er dringende -financiële- problemen zijn, denken zij mee over mogelijke noodoplossingen. Wij kunnen geen geld aan u terugbetalen. Dat moet de Belastingdienst zelf doen.

We staan voor u klaar

Het hulpteam Toeslagen Roosendaal staat klaar om u te helpen. 
Stuur uw bericht naar: toeslagenaffaire@roosendaal.nl.

Daarnaast kunt u ook bellen naar het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag op 0800 – 2 358 358 van de Belastingdienst.